Carnaval in Knotsenburg

Nijmegen - Het Knotsenburgse Carnavals-bal barst los. Zaterdag 22 februari draagt burgemeester Bruls om 18.00 uur de stadssleutels over aan Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Mark I en Jeugdprins Sem I in het Marikenpaleis en wordt Nijmegen officieel Knotsenburg.

Zondag 23 februari is om 14.00 uur de Grote Woonboulevard Stadsoptocht Knotsenburg 2.0. Een stoet van felgekleurde wagens en loopgroepen trekt door de binnenstad samen met dweilorkesten.

Maandag 24 februari staat Knotsenburg voor de 21ste keer in het teken van Ga Mee Van Café Naar Café. Om 12.11 uur gaan de deuren van maar liefst 15 kroegen in het centrum van Nijmegen open.

Op de laatste dag van het Carnaval, dinsdag 25 februari, wordt het 44ste Boerenbruidspaar in het onecht verbonden. De plechtigheid is in de Valkhofkapel rond de klok van 12.00 uur. Daarna is het tijd om de sleutels van de stad terug te geven aan de Nijmeegse burgervader. Jeugdprins Sem I zal de spits afbijten om 16.00 uur in de Waagh en Prins Mark I moet in het Marikenpaleis om 23.00 uur hetzelfde doen en is het Knotsenburgse Bal weer voorbij.

Voor alle activiteiten van alle verenigingen kijk op www.knotsenburg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden