Presentatie 'Achter het knieschot'

Nijmegen - Nijmegenaar Ad van Hout presenteert donderdag 27 februari zijn roman 'Achter het knieschot'. De presentatie bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat in Nijmegen start om 19.00 uur. Tekstschrijver en Neerlandica Marij Smits zal Van Hout interviewen over zijn derde roman. Gratis entree, graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of tel. 024 -3020130.

Een broer of zus krijg je van je ouders, je blijft er je hele leven mee verbonden, of je dat nu leuk vindt of niet. Die vaak ingewikkelde relatie, vroeger thuis maar ook later in het volwassen leven, en de al of niet bepalende rol van de genen zijn in deze familieroman de centrale thema's. Na het toosten op 'Achter het knieschot' zal Ad signeren.

Achter het knieschot

Ton, Gerard en Ans, broers en zus, geboren in de jaren vijftig en opgegroeid in de Achterhoek. Ze leiden hun eigen leven, de onderlinge verhoudingen zijn wankel. Dan overlijdt hun hoogbejaarde moeder. Bij het leegruimen van het ouderlijk huis vindt Gerard op zolder drie liefdesbrieven, gedateerd in het najaar van 1957 en gericht aan zijn moeder. Afzender is ene Wim; dat is niet zijn vader. Wat moet hij doen? Erover zwijgen? Of de brieven delen met zijn broer en zus?

Geograaf drs. Ad van Hout (1951) was als docent en beleidsmedewerker onderwijs van 1990 tot 2014 verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daarvoor was hij leraar aardrijkskunde in het havo/vwo en docent geografie/planologie aan de School voor Journalistiek.

Achter het knieschot is zijn derde roman. Eerder publiceerde hij Parkzicht (2017) en Dringend (2018).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden