Vagebond genomineerd voor Nationale Vrijwilligersprijs

Nijmegen - De genomineerden voor de Nationale Vrijwilligersprijs en Gouden Venus van Milo (een prijs voor vrijwilligers met een beperking) zijn bekendgemaakt. Op zaterdag 28 maart reikt de jury de prijs uit aan de winnaars. Onder de genomineerden voor de de Nationale Vrijwilligersprijs is Club Vagebond – Stadswandeling Vagebond - uit Nijmegen. Vagebond verzorgt stadswandelingen in Nijmegen, waarbij een (ex-)dakloze en/of (ex-)drugsverslaafde vertelt over het leven op straat en het harde leven dat ze zelf hebben geleefd. Op professionele wijze zetten ze hun talenten in als stadsgids. Iedereen kan tot en met 22 maart stemmen op zijn favoriete lokale vrijwilligersinitiatief via www.vrijwilligersprijzen.nl.
 
Vrijwilligersinzet waarderen
Op 28 maart worden ook nog 3 andere prijzen uitgereikt. De ProminentenPrijs, waarvoor landelijke vrijwilligersorganisaties genomineerd worden door leden van de Tweede Kamer. De prijs voor Vrijwilligersgemeente van het jaar. Deze prijs gaat naar die gemeente die zich via hun beleid actief inzet om het vrijwilligerswerk in de gemeente te ondersteunen.


Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen is extra uitzonderlijk. Alle (62) kandidaten voor de VriendenLoterij Passieprijs, dé prijs voor vrijwilligers die zich op een buitengewone manier hebben ingezet, ontvangen op 28 maart een verrassing.

Prijsuitreiking
De winnaars worden 28 maart bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op het Doe het samen! Festival in Amersfoort. Irene Moors heeft de presentatie in handen. De jury bestaat uit VNG-voorzitter Jan van Zanen, minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink, Marianne Besselink (Voorzitter Vereniging NOV), Henk Reinen (Ministerie van VWS), Thijs van Mierlo (LSA Bewoners), Vertegenwoordiging van De VriendenLoterij, Robert de Heert (Stichting Anders, winnaar Nationale Vrijwilligersprijzen 2019) en Gerard de Roos (Ixta Noa, winnaar Nationale Vrijwilligersprijzen 2019).


De Nationale Vrijwilligersprijzen is een initiatief van het Ministerie van VWS en wordt ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De Gouden Venus van Milo is beschikbaar gesteld door het DELA Fonds. De organisatie is in handen van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligersprijzen.nl.

Yvonne SneldersProjectleider Nationale Vrijwilligersprijzenvrijwilligersprijzen@nov.nl 06-23983795

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk Koningin Wilhelminalaan 3 3527LA Utrecht

Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten