parkrun kent wereldwijd een enorme toeloop
parkrun kent wereldwijd een enorme toeloop (Foto: BrucieBaby (Bruce Li})

parkrun in Nijmegen op 29 februari

Nijmegen - Na het overweldigende succes in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan, Australië en Nieuw Zeeland gaat binnenkort parkrun van start in maar liefst 8 Nederlandse locaties. Daarmee is Nederland het 22e land dat zich aansluit bij het wereldwijde (hard)loop-fenomeen.  

parkruns zijn gratis toegankelijke loopevenementen van 5 kilometer met tijdwaarneming die iedere zaterdagochtend plaats vinden op meer dan 2.000 plekken in 22 landen. Momenteel is het 's werelds grootste (hard)loop-community met bijna 7 miljoen geregistreerde deelnemers. Iedere week zijn zo'n slordige 350.000 mensen actief door te rennen, joggen, wandelen of mee te helpen mee als vrijwilliger.  

parkrun Nijmegen: 29 februari

Op zaterdag 29 februari 2020 om 9 uur ‘s ochtends gaan de eerste zes evenementen in Nederland van start: Nijmegen - Goffertpark -  https://www.parkrun.co.nl/goffert/  en daarnaast in Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Vervolgens starten op zaterdag 7 maart 2020 om 9 uur ‘s ochtends nog twee evenementen in Amsterdam en Leiden.Na het eerste evenement vindt parkrun op alle Nederlandse locaties iedere zaterdagochtend plaats en de aanvang is overal 9 uur.  Binnenkort worden ook parkruns in Haarlem, Den Haag en Arnhem opgestart. 

Hoe werkt het?

parkruns worden gehouden in parken, bossen en wandelgebieden, overal waar het mogelijk is om te (hard)lopen. Vrijwilligers organiseren deze gratis loopevenementen die allemaal een sterk lokaal karakter hebben. Een simpel tijdwaarnemingsysteem registreert de gelopen tijd van iedere deelnemer op het 5 kilometer parcours. Het maakt niet uit of je snel of langzaam bent: bij parkrun is meedoen en inclusiviteit het belangrijkste. Alleen of samen met je familieleden, vrienden en kinderen, iedereen is welkom om te rennen, joggen of wandelen of een handje mee te helpen als vrijwilliger. Zelfs honden zijn welkom bij parkrun! 

Na afloop worden deelnemers uitgenodigd om onder het genot van een kopje koffie na te praten met andere parkrunners in een nabijgelegen café of restaurant. Bij parkrun draait het om mensen bij elkaar te brengen door samen fysiek bezig te zijn.  

Deelnemen

Wil je deelnemen aan één van de parkruns in Nederland en ben je nog niet geregistreerd, doe dat dan nu via  https://www.parkrun.co.nl/register/   

Je krijgt dan een persoonlijke barcode die je vervolgens moet uitprinten en mee moet nemen naar je parkrun van keuze. Met deze barcode kun je niet alleen in Nederland terecht, je bent overal welkom waar een parkrun wordt georganiseerd waar ook ter wereld.  

Voor meer informatie over parkrun in Nederland, ga naar  https://www.parkrun.co.nl  waar je ook alles kunt vinden over de verschillende Nederlandse en buitenlandse locaties, routes en faciliteiten. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden