Inzamelingsactie reddingsmiddelen rescue team Indonesië

Regio - Ambulancedienst medewerkers van Gelderland-Zuid, Sacha Holthuis en Wende den Boon, hebben vorig jaar een bezoek gebracht aan een rescue team aan de voet van de nog altijd onrustige vulkaan Merapi. Zij hebben het voornemen om in april terug te gaan om les te geven over traumazorg.

Door geld in te zamelen gaan ze materiaal aanschaffen waarvan ze weten dat er behoefte aan is. Denk hierbij aan een tripod, een stabiele driepoot, die veilige reddingen uit een put mogelijk maakt. Er is ook behoefte aan arm- en beenspalken en evacuatie materiaal. 

Holthuis: "We zijn er volop mee bezig. Er zijn verzoeken uitgezet bij diverse Nederlandse ketenpartners om dit gesponsord te krijgen. Ondertussen hebben we een tripod gekregen, waar we heel blij mee zijn. Ook een reddingschuit/brancard hebben we gesponsord gekregen. Met grote dank aan Event Medical Service B.V. We gaan nu de uitdaging aan om alles in Indonesië te krijgen. Hiervoor hebben we al een betrouwbare vervoeder, het kost helaas wel veel geld! Daarom hebben we het doelbedrag nog iets opgehoogd. Als u ook van Indonesië houdt en u een kleinschalig project wilt steunen, geef dan een kleine bijdrage. Wij zorgen dat dat op juiste plek terecht komt!"

De terugkoppeling over de besteding van de gedoneerde bedragen vindt op een later tijdstip plaats.


https://www.doneerdoel.nl/actie/2402/reddingshulpmiddelen-indonesie-

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden