European University Games (EUG) 2020

Nijmegen - Van 18 tot 26 juli 2020 vertegenwoordigen 13 Nijmeegse studenten Nederland en Nijmegen op de European Universities Games (EUG) handbal 2020 in Belgrado, Servië (eug2020.eu). Team Nijmegen bestaat uit studenten van de Hogeschool Arnhem & Nijmegen (HAN) en de Radboud Universiteit Nijmegen. Het team wordt begeleid door vier enthousiaste (oud)handballers, waarvan er twee lesgeven op de HAN.

Team Nijmegen mag deelnemen aan dit Europese kampioenschap, omdat zij in juni 2019 het handbalonderdeel van het Groot Nederlands Studentenkampioenschap (GNSK) hebben gewonnen. Inmiddels is Team Nijmegen al fanatiek begonnen aan de voorbereidingen van de EUGames 2020. Dit is hard nodig, want er zijn verschillende uitdagingen op sportief, organisatorisch al financieel gebied.

Sportieve uitdaging

Het EUG heeft zich door de jaren heen bewezen als toptoernooi. Verschillende Europese landen vaardigen hun nationale kampioen af, daarbij is het geen uitzondering dat er A-internationals en speelsters uit de hoogste landelijke niveaus in het veld staan. Ook team Nijmegen gaat voor een topprestatie (top 3), daarom is er ook geselecteerd en staat er een team met Ere- en eerste divisie ervaring. 

Organisatorische uitdaging

Het deelnemen aan het EUG ook organisatorisch veel werk. Bijna alles moet door de studenten zelf georganiseerd worden, zoals de vlucht, de trainingen, de (sport)kleding. Ondanks dat dit veel tijd kost, is dit een mooie leerervaring als het gaat om het organiseren van de deelname aan een groot evenement.

Financiële uitdaging

De organisatie van de EUGames 2020 vraagt 65 euro per persoon per dag voor toernooi- & verblijfskosten. Daarnaast zijn er nog andere kosten, zoals de vlucht en voorbereidingskosten, wat ervoor zorgt dat de totale begroting op ongeveer 17.000 euro uitkomt. Naast een eigen bijdrage van speelsters en staf is Team Nijmegen dus zeer afhankelijk van subsidie en sponsoring.

Technische staf

De technische staf staat onder leiding van Koen Steeman. Naast docent op de HAN Pabo in Nijmegen speelt hij zelf ook handbal. In het verleden heeft hij gehandbald bij Ha-Stu en sinds enkele jaren handbalt hij bij Havana in Nijmegen. Drie jaar geleden pakte team Nijmegen bij het EUG in Malaga brons onder zijn leiding, dit jaar is de ambitie om het goud naar Nijmegen te halen. Koen wordt bijgestaan door Mark Leckebush. Mark keept voor het Belgische Initia Hasselt, dat uitkomt in de BeNeLiga. Naast het assisteren zal hij zich richten op de keepers van de selectie. Arjan Hermsen gaat mee naar Belgrado als fysio en Maud Ras (werkzaam als onderwijskunde op de HAN) zal als teammanager veel voorbereidende taken uitvoeren. Tot slot wordt de technische staf gecomplementeerd door Maureen Achtereekte (spelend bij Ha-Stu). Zij is diëtiste en zal daarnaast de rol van PR-specialist vervullen, zodat de achterblijvers ook van genoeg informatie voorzien worden.

Toernooiselectie

KE: Hante van Hamel (V&L - eredivisie)

KE: Dunja Jetten (BFC - 2de divisie)

LH: Floor Liefers (Kwiek - 1e divisie)

LH/LO: Laura Swinkels (MHV Mill - 2e divisie)

LO/MO: Kalia Klomp (Handbal Venlo - eredivisie)

LO/MO: Maxime Drent (V&L - eredivisie)

LO/RO: Lisanne Kruijswijk (Quintus - eredivisie)

RO/RH: Marijn Weren (Mill - 2e divisie)

RO/RH: Anne Acampo (V&L - eredivisie)

RH: Isa van Dragt (Kwiek 2 - 2e divisie)

RH: Femke Schoterman (Kwiek 2 - 2e divisie)

CI: Luca Bontjer (PSV - 1e divisie)

CI: Sherenity Plas (Bevo - 2e divisie)

Facebook: https://www.facebook.com/TeamNijmegenEUG2020

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden