Joyce Houtzagers (foto: Peter Venema)
Joyce Houtzagers (foto: Peter Venema) (Foto: Peter Venema)

Luisterlijnvrijwilliger Joyce Houtzagers uit Nijmegen genomineerd

Nijmegen - Joyce Houtzagers uit Nijmegen, vrijwilliger bij de Luisterlijn, is een van de 10 genomineerden voor de Gouden Venus van Milo. De Gouden Venus van Milo is de prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet.

Joyce heeft een fysieke beperking (veroorzaakt door een agressieve vorm van jeugdreuma), is aan één oog blind en ziet met haar andere oog maar 16%. Toch belemmert haar dat niet om er voor anderen te zijn als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Ook is ze een van de gezichten van het project Onbeperkt Luisteren. Dit is een project van de Luisterlijn, waarmee mensen met een fysieke beperking worden uitgenodigd om vrijwilliger te worden. Hiermee wil de Luisterlijn laten zien dat vrijwilligerswerk praktisch voor iedereen mogelijk is.

Winnaar bekend op 28 maart

De winnaar ontvangt 5.000 euro van het DELA Fonds om in te zetten voor zijn of haar vrijwilligersdoel. Op 28 maart kiest de vakjury, die bestaat uit onder andere VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink, de winnaar.

Organisatie
De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en worden ondersteund door de VNG, de VriendenLoterij en het Dela Fonds, die onder meer de prijzen beschikbaar stellen. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Meer informatie vindt u op www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen.

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn is de grootste organisatie in Nederland, die emotionele steun op afstand biedt. Ruim 1.500 vrijwilligers voeren jaarlijks ruim 300.000 gesprekken vanuit een van de 28 locaties of vanuit huis. Door te luisteren helpen zij mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Behoefte aan een luisterend oor? Bel naar 0900-0767 of chat of mail via www.deluisterlijn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden