Zangeres Kizzy tijdens Vier Je Vrijheid
Zangeres Kizzy tijdens Vier Je Vrijheid (Foto: Persfoto Kizzy)

Amnesty: Hoe is het gesteld met de vrijheid van vrouwen?

Nijmegen - In een ideale wereld is er gelijkheid tussen mannen en vrouwen, een basis voor een vreedzame, welvarende en duurzame wereld. In een ideale wereld krijgen vrouwen evenveel kansen om mee te beslissen binnen de politiek, economie en het openbare leven. En in een ideale wereld is geweld tegen meisjes en vrouwen zoals mensenhandel en seksuele uitbuiting gestopt. Maar de wereld is niet ideaal. Mensenrechten voor vrouwen zijn niet vanzelfsprekend. Daarom vraagt Amnesty International elk jaar op 8 maart aandacht voor Internationale Vrouwendag.

In 2020 staat het thema vrijheid centraal. Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. De Vrouwenrechtengroep van Amnesty Nijmegen zoekt tijdens de thema-avond Vier Je Vrijheid antwoord op de vraag: 'Hoe is het gesteld met de vrijheid van vrouwen?'De groep spreekt daarvoor met Liesbeth van der Hoogte (Conflict-to-Change), Julia Iván (voormalig directeur Amnesty Hongarije/medewerker mensenrechtenbeleid Amnesty Nederland), Graciela Tiburcio Loayza, (voorzitter van Amnesty Peru, via Skype), en Husna Jalal (Afghanistan, via een videoboodschap). Liesbeth, Julia, Graciela en Husna kunnen vanuit hun eigen deskundigheid hopelijk het antwoord geven.  Het publiek krijgt eveneens de mogelijkheid om aan te geven wat vrijheid voor henzelf betekent.

Deze gesprekken worden afgewisseld met muziek van zangeres, songwriter, actrice, presentatrice, dichteres en docent aan de RTL Telekids Musicalschool Kizzy. Onlangs droeg ze tijdens de Joke Smitprijs haar gedicht ‘Supervrouwen’ voor, voor Koningin Máxima, trad ze op bij de Women’s March, en presenteerde ze het 100 Jaar Vrouwenkiesrecht-evenement in de Tweede Kamer.
Kortom: een avond waarin mensenrechten van vrouwen centraal staan.

Locatie: Bibliotheek De Mariënburg
Datum: Donderdag 5 maart
Inloop: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden