Foto: René van Hoften.

Re: Numaga: Benedenstad en zijn liederen

Nijmegen - Op dinsdag 10 maart wordt bij de historische vereniging Numaga een avond gehouden met als onderwerp de Benedenstad en zijn liederen. Het is voor het eerst in de 65-jarige geschiedenis van Numaga dat de Benedenstad centraal staat op een lezingenavond, dus een bijzondere gelegenheid.

Het idee voor de avond is ontstaan naar aanleiding van de publicatie van het boek Het Benedenstadslied, liederen en verhalen uit de Nijmeegse Benedenstad, in september 2019. In het boek geven de drie auteurs, René van Hoften, Jozef Vos en Hans Wegman een beschrijving van de geschiedenis van de Benedenstad van de laatste drie eeuwen met daarbij behorende oude en nieuwe liederen zoals straatliederen, soldatenliederen en feestliederen.

Zowel de verhalen als de liederen komen aan bod op deze Numaga-avond, met presentaties van de drie schrijvers en optredens van diverse muzikanten. De muzikanten vertolken oude straatliederen (Huus toe Lillikerd), liederen van Nijmeegse schrijvers(Wim Janssen) en actuele onderstadsliedjes(Karel Bosman).

De avond vindt plaats in de achterzaal van café Trianon aan de Berg en Dalseweg nr. 33 en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Zaal open om 19.30 uur, entree bedraagt 5 euro, voor Numagaleden gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden