Foto: SCHULTESCHULTZ

Warmlopen voor de Nationale Boekenweek in Nijmegen

Nijmegen - Volgende week ademt Nijmegen literatuur. In aanloop naar en tijdens de Nationale Boekenweek worden er drie activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’: een kroegcollege over kinderliteratuur, een activistische schrijfworkshop en een feestelijke festivalavond.
Op dinsdag 3 maart organiseren De Nieuwe Oost | Wintertuin en studievereniging KNUS een gratis toegankelijk kroegcollege. Schrijver Pim Lammers vertelt over het belang van gender- en seksuele diversiteit in kinderliteratuur. Begin 2017 verscheen zijn prentenboekdebuut Het lammetje dat een varken is, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. Het boek werd bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers de jongste Griffel-winnaar ooit. Voorafgaande aan het college draagt Nicole Kaandorp voor. Locatie: De Fuzz. Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur, entree gratis.

Schuif op zaterdagmiddag 7 maart aan bij de gratis toegankelijke workshop ‘Pamfletpoëzie en protestproza’. Schrijver Nikki Dekker leert je tijdens deze dwarse en rebelse schrijfworkshop de fijne kneepjes van het activistische vak. Je wordt klaargestoomd om tegen alle heilige huisjes te schoppen of juist het optimisme te vieren. Klim in de pen en op de barricade. Locatie: Bibliotheek de Marienburg. Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur. Entree gratis, aanmelden verplicht via www.nijmeegsboekenfeest.nl

Op zaterdagavond 7 maart vindt het Nijmeegs Boekenfeest plaats in de Vereeniging. Op het programma: Joris Luyendijk, Abdelkader Benali, Marjolijn van Heemstra, Asha Karami, Wout Waanders, Marjolein Visser, Qader Shafiq, Munganyende Hélène Christelle en Pascal Lamberigts. Joost Oomen treedt samen met garagejazzband Kruidkoek op, er is muziek van MINKA, er zijn plaatjes van dj-duo Lenkens VS Schmerig en er is een heus Reve-feest met de vintage dj-installatie van Donkey Tonk. Daarnaast zijn er minicolleges van de Radboud Universiteit en ook Radboud Reflects en Op Ruwe Planken zijn van de partij. Tijd: van 20.00 - 02.00 uur. Entree is 17,50 euro.

wwww.nijmeegsboekenfeest.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden