Een screenshot van het eerste filmpje van Thuisbezorgd: musicaldocent Eva-Marijn de Vries heeft een meezingliedje opgenomen.
Een screenshot van het eerste filmpje van Thuisbezorgd: musicaldocent Eva-Marijn de Vries heeft een meezingliedje opgenomen. (Foto: )

'Thuisbezorgd' van De Lindenberg

Nijmegen - ‘In tijden van thuiszitten presenteert de Lindenberg: Thuisbezorgd!’ schreef de Lindenberg maandagavond om 17.00 uur op Facebook en Youtube. Met filmpjes die docenten zelf thuis opnemen geeft de Lindenberg de komende tijd elke dag een kort lesje in muziek, dans, theater, beeldende kunst of schrijven of een ander kijkje achter de schermen bij de Lindenberg. Daar kan iedereen thuis van meegenieten of aan meedoen. "Jullie hoeven je favoriete docenten de komende tijd niet te missen, want wij bezorgen ze gewoon bij je thuis!"

Het idee

Twee muziekdocenten kwamen met het idee toen de Lindenberg vanwege het Coronavirus moest aankondigen de komende tijd geen cursussen te geven. Pieter Klaassen en Hans Rademaker sprongen direct in de bres om te laten zien dat de Lindenberg niet bij de pakken neerzit: “Een crisissituatie als deze zorgt ook juist voor nieuwe mogelijkheden om toch contact met elkaar te hebben. Wij maken er het beste van, en dat willen we graag delen!” Een dagelijkse dosis creativiteit op je beeldscherm, dat is het plan.

De uitvoering

De docenten bepalen wat voor filmpje ze opnemen. Iets om thuis aan mee te doen, een opwarmoefening, een liedje om zelf in te studeren, een kleine demonstratie, het kan van alles zijn. Hun is de vraag gesteld: wat wil jij op dit moment aan je cursisten overbrengen, nu ze niet naar hun normale les bij de Lindenberg kunnen komen?

De komende tijd

De Lindenberg hoopt elke dag om 17.00 uur een filmpje te kunnen plaatsen op Facebook en Youtube onder de naam Thuisbezorgd. “Zodat men zich erop kan instellen: aan het einde van je thuiswerkdag staat er weer zo’n leuk filmpje van de Lindenberg online.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden