Aanpassing dienstregeling Breng bussen Arnhem-Nijmegen

Nijmegen - Vanwege het coronavirus heeft het RIVM maatregelen getroffen. Als gevolg hiervan ziet Hermes zich genoodzaakt, tot nadere berichtgeving, een aantal aanpassingen door te voeren in de dienstregeling van de Breng bussen.

In verband met de richtlijnen van het RIVM heeft Hermes momenteel minder personeel én minder reizigers. Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Hermes wil de reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn, veel reizigers zijn werkzaam in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. Hermes vraagt begrip voor deze situatie.

Vanaf donderdag 19 maart past Hermes de dienstregeling van de Breng bussen aan. Deze aangepaste dienstregeling is gelijk aan de dienstregeling zoals die op de website en o.a. in lijnfolders is gepubliceerd onder het kopje ‘vakantieperioden’ (bijvoorbeeld voor de periode 26 april t/m 2 mei). De scholierenlijnen 70, 71, 76, 77 en 78 rijden niet.

Ook alle buurtbussen zijn op advies van de provincie Gelderland gestopt met rijden omdat het reizigersaanbod vanaf 16 maart drastisch is afgenomen. In het weekend vervallen in Arnhem en Nijmegen de nachtbussen.

Reisinformatie
De dienstregeling is zichtbaar in de reisplanner op breng.nl (daar publiceert Hermes ook updates). Bij de bushaltes is informatie beschikbaar op de haltevertrekstaten bij de bushaltes. Reizigers vinden daar de vertrektijden bij ‘vakantie’; staan daar geen tijden vermeld kijk dan bij ‘Maandag t/m vrijdag’.

www.breng.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden