Antonius van Paduakerk genomineerd voor meest gastvrije kerk van Oost Nederland

Nijmegen - De Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg 96 in Nijmegen is genomineerd voor de verkiezing tot meest gastvrije kerk van Oost Nederland.

Het idee voor de prijsvraag is afkomstig van de Stichting Welkom in de Kerk. De stichting, afkomstig vanuit de protestantse kerk, bestaat nu een jaar en richt zich op Oost Nederland. Het doel is om kerken, zowel protestants als katholiek, ‘beter in de markt te zetten’, zoals voorzitter Wim den Braber het noemt. Zowel vanwege het cultuur-historische als het spirituele belang van de gebouwen.

Eén van de ideeën om dat te bereiken is de zoektocht naar de meest gastvrije kerk in zowel Overijssel als Gelderland. Een jury heeft de genomineerden geselecteerd en op donderdag 14 mei wordt de award uitgereikt aan dé voorbeeldkerk op gebied van gastvrijheid. Er is ook een Publieksprijs (1000 euro). Het publiek kan via de site gastvrijekerk.nl stemmen op zijn favoriet.

"Het is geen gek idee om juist de Antonius van Paduakerk te nomineren als meest gastvrije kerk van Oost-Nederland. Al vele jaren zijn wij actief in de stad met verschillende diaconale activiteiten, zoals de jaarlijkse rommelmarkt voor vluchtelingen, erwtensoepactie voor daklozen en onze kerst- en voedselpakketteninzameling voor klanten van de voedselbank."

"Ook organiseren we twee keer per maand een grote maaltijd, waarmee we vluchtelingen ondersteunen. Iedere zondag verwelkomen we de Eritrese kerk. Sinds een half jaar is ons Pelgrimshuis Antonius geopend met activiteiten (en na een verbouwing kun je er ook overnachten). Bovendien zijn we digitaal erg actief met verschillende websites en facebookpagina's. En natuurlijk is iedereen welkom bij één van de concerten en tentoonstellingen die we in de kerk organiseren."

Stem op de Antonius van Paduakerk in Nijmegen (ga naar de website en via het menu rechtsboven knop Stemmen)

www.gastvrijekerk.nl

Meer berichten