Van links naar rechts Nick Derks (wethouder), Allard van Krevel (voorzitter Energiecoöperatie Leur), Jaap Schoenmaker (penningmeester Energiecoöperatie Leur).
Van links naar rechts Nick Derks (wethouder), Allard van Krevel (voorzitter Energiecoöperatie Leur), Jaap Schoenmaker (penningmeester Energiecoöperatie Leur). (Foto: gemeente Wijchen)

Zonnepanelen op sporthal en wijkcentrum in Wijchen

Wijchen - Wethouder Nick Derks van de gemeente Wijchen tekende 23 maart een huurovereenkomst met Energiecoöperatie Leur voor zonnepanelen op sporthal De Suikerberg en wijkcentrum ’t Achterom in Wijchen. "De gemeente steunt met deze overeenkomst een lokaal initiatief om energie op te wekken op gemeentelijke gebouwen en maakt tegelijk eigen gebouwen duurzamer."

In het beleid van de gemeente Wijchen is opgenomen dat de gemeente haar gebouwen stap voor stap duurzamer maakt. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen om energie op te wekken. Dit draagt bij aan de gemeentelijke energiedoelstellingen. De exploitatie van de zonnepanelen ligt voor 15 jaar bij Energiecoöperatie Leur. Daarna komt de installatie in eigendom van de gemeente Wijchen.

Het tekenen van de overeenkomst was de laatste officiële stap die nodig was om te starten met het plaatsen van de zonnepanelen. Als alles volgens planning verloopt, liggen begin mei de zonnepanelen op het dak van de sporthal en het wijkcentrum.

Energiecoöperatie Leur Energiecoöperatie Leur (ECL) is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het produceren en leveren van duurzame energie in de omgeving van Leur. Ook stimuleert de energiecoöperatie inwoners van de gemeente Wijchen om mee te doen met het duurzamer maken van Wijchen. Eerder zorgde Energiecoöperatie Leur al voor de investering en exploitatie van de zonnepanelen op sporthal Arcus en ’t Mozaïek in Wijchen. Door deze positieve ervaringen en de lage kosten koos de gemeente Wijchen opnieuw voor samenwerking met de coöperatie.

www.energiecooperatieleur.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden