Tv-programma 'In het spoor van de bevrijders' verzet

Nijmegen - In verband met de coronacrisis is het tv-programma '75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders' van Omroep Gelderland verzet naar 13 april. Het programma wordt vanuit de studio in Arnhem uitgezonden, zonder publiek.

75 jaar geleden werd het Achterhoekse Megchelen als eerste Nederlandse plaats boven de Rijn bevrijd. Vanaf 13 april volgt Omroep Gelderland drie weken lang het spoor van de bevrijders, van Aalten tot Harderwijk en van Eibergen tot Velp.

Terug naar toen

"We gaan terug naar de dag van de bevrijding. We besteden aandacht aan de verhalen van mensen die de oorlog nog bewust hebben meegemaakt, die duidelijk maken hoe bevrijding voelde na vijf jaar bezetting. Hoe smaakte bijvoorbeeld die eerste boterham met echte boter? Maar er zijn ook stille getuigen. In elke uitzending vertellen verzamelaars en deskundigen Jean Kreunen en Rene Broere het verhaal bij een bijzonder voorwerp. Ook zijn er portretten van soldaten die het leven lieten voor onze vrijheid. We laten muziek horen die je meeneemt naar de tijd van toen en besteden aandacht aan voedsel zoals het in de oorlog op tafel kwam."

De serie '75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders' is vanaf 13 april maart iedere werkdag om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland. Kijk op gelderland.75jaarvrijheid.nl/route wanneer de uitzending over jouw woonplaats gaat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden