Buurtbemiddeling 'geopend'

Nijmegen - In deze tijd waarin mensen veel thuis verblijven, liggen conflicten met buren sneller op de loer. "Buurtbemiddeling Nijmegen ligt stil als het gaat om bemiddelingen en persoonlijke contact. Maar we zijn echter wel bereikbaar om mensen te woord te staan, een luisterend oor te bieden en advies te geven."

Buurtbemiddeling Nijmegen is deze weken 'geopend' voor een telefonisch adviesgesprek, om te overleggen wat je in jouw situatie zou kunnen doen of als je je verhaal kwijt wilt. Buurtbemiddeling wordt verzorgd door Sterker sociaal werk. Je kunt tijdens kantoortijden bellen naar tel. 088-0011333, je wordt dan in contact gebracht met de coördinator in jouw gemeente.

www.buurtbemiddelingsterker.nl, www.problemenmetjeburen.nl.

TIPS

Als je weet dat je een klus gaat doen die geluidsoverlast kan veroorzaken, laat dit dan de buren weten (schrijf een briefje of stuur een appje) zodat ze weten hoe lang het duurt. En houd rekening met thuiswerkende buren

Realiseer je dat geluiden van dichtslaande deuren, harde muziek, blaffende hond, draaiende wasmachine of de trap oprennen meestal voor de buren net zo hard te horen zijn. Hou hier waar mogelijk rekening mee: kleine aanpassingen in gedrag (zachtjes op de trap, zachtjes met de deuren, sloffen aan in huis) of materialen (viltjes onder de meubels, koptelefoon op in plaats van de boxen gebruiken, deurdrangers) kunnen al veel uitmaken.

Als je boos bent of geïrriteerd raakt, nemen je emoties gemakkelijk de overhand. Wacht tot je rustig bent voordat je de buren aanspreekt, dan komt de boodschap veel beter over. Blijf vriendelijk en rustig. Boosheid roept boosheid op en brengt je niet verder.

Normaal gesproken adviseren wij de buren persoonlijk te spreken als de irritaties oplopen. In deze situatie is dat lastiger. Je kunt in ieder geval je telefoonnummers uitwisselen en elkaar uitnodigen even te bellen als je overlast ervaart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden