Theaterprogrammering Cardo abrupt ten einde

Groesbeek - Cardo Theater in Groesbeek heeft door het coronavirus zijn laatste vier voorstellingen moeten annuleren. Daarmee is een abrupt einde gekomen aan de theaterprogrammering van Cardo. Eind vorig jaar kondigde Cardo Theater al aan na dit seizoen te stoppen met de theaterprogrammering.

Er stonden dit seizoen nog vier optredens gepland, waarvan de laatste op 28 mei. Als gevolg van landelijke maatregelen tegen het coronavirus is nu een streep getrokken door deze theateravonden. Mensen die een kaartje hebben voor een van deze vier voorstellingen, kunnen een e-mail sturen naar cardo@pluryn.nl. Zij krijgen hun geld terug. De geschrapte voorstellingen worden niet verschoven naar een ander tijdstip.

Cardo kijkt terug op 23 fantastische theaterseizoenen. Jaarlijks vonden er zo’n 15 optredens plaats in het eigen theater op het terrein van Plurynlocatie Werkenrode Jeugd in Groesbeek. Mensen met en zonder beperking genoten samen van een voorstelling, stonden samen op het podium en werkten samen als vrijwilliger. Een grote groep bedrijven, vaak al vanaf het begin betrokken, maakte het theaterprogramma financieel mogelijk.

Dat Cardo moet stoppen met de programmering is het gevolg van ontwikkelingen in de theater- en muziekbranche, binnen Pluryn en binnen de zorg in het algemeen.

Cardo Theater is weliswaar dicht, stichting Cardo blijft bestaan en ook de doelstelling blijft overeind: het stimuleren van integratie van mensen met een beperking in de samenleving. In samenwerking met sponsoren en stakeholders van Cardo Theater wordt onderzocht of er een nieuw concept mogelijk is om de doelstelling te realiseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden