Colleges Oud Geleerd Jong Gedaan online

Nijmegen - Alle verpleeghuizen in Nederland zijn op slot. Geen bezoek meer voor ruim honderdduizend ouderen. Ook thuiswonende senioren worden geraakt door de coronamaatregelen van het kabinet.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan wil deze ouderen toch bereiken en wat afleiding bieden. Normaal gesproken organiseert de stichting interactieve colleges door het hele land. Senioren worden er uitgedaagd door studentdocenten en tijdens de afwisselende bijeenkomsten wordt hun brein flink aan het werk gezet. Het aanbod is divers, van strafrecht tot de Griekse oudheid en van kunstgeschiedenis tot biologie.

Die bijeenkomsten kunnen nu niet doorgaan en daarom gaat Oud Geleerd Jong Gedaan de colleges online aanbieden. De eerste colleges zijn nu al gratis te volgen via www.oudgeleerdjonggedaan.nl/onlinecolleges. Een crowdfundactie via GoFundMe moet ervoor zorgen dat er binnenkort nog meer colleges bijkomen (https://www.gofundme.com/f/help-ons-ouderen-te-bereiken-in-deze-corona-crisis).

Naast het online platform wil de stichting ook praktische hulp bieden. Met de actie #OGJGhelptmee zetten alle driehonderd vrijwilligers en medewerkers uit het hele land zich in om ouderen te bereiken en te helpen. Zo werden er al veel boodschappen gedaan, honden uitgelaten en medicijnen opgehaald.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden