Foto:

De klokken luiden als teken van hoop

Nijmegen - De klokken van de Sint Stevenstoren in Nijmegen luiden als teken van hoop op woensdagavond 1, 8, 15, 22 en 29 april tussen 19.00 en 19.15 uur.

"Al eeuwen luiden klokken als communicatiemiddel. Ze roepen niet slechts op tot gebed. maar vertellen de inwoners met hoge of sonore klanken en zonder woorden wat er aan de hand is in de stad of het dorp. Wanneer er iemand overleden is, klinken de lage klanken van de doodsklok; de poortklok gaf in de Middeleeuwen aan dat de stadspoorten dichtgingen en de papklok wanneer het etenstijd was; de waakklok luidt als er brand is. Maar in tijden van hoop luiden alle klokken", aldus torenwachter Peter Kuipers.

Waarom klokken luiden?
De kern van deze actie:
• We luiden de klokken als hoopvol teken dat we samen de coronacrisis kunnen doorstaan en dat we hoopvol durven uitzien naar betere tijden voor ons allemaal.
• We luiden de klokken als troostvol geluid voor allen die rouwen om slachtoffers van het coronavirus en voor allen die het lastig vinden om thuis deze weken door te komen.
• We luiden de klokken als boodschap aan alle werkers in vitale beroepen: we waarderen hun inzet en zijn dankbaar voor wat zij voor ons land betekenen. In het bijzonder denken we hierbij aan de hulpverleners die dag aan dag klaar staan om medemensen te helpen.

Thuis meedoen
"Wie thuis is en de klokken hoort luiden kan een kaars voor het raam of een lantaarn voor de deur zetten, als teken van verbondenheid met elkaar."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden