Twee CWZ-artsen in het medisch team dat de gegevens beoordeelt en reageert naar gebruikers van de coronacheck.
Twee CWZ-artsen in het medisch team dat de gegevens beoordeelt en reageert naar gebruikers van de coronacheck. (Foto: Richard Martens (RM)

Ruim vijfduizend mensen doen de Coronacheck

Nijmegen - Je via een app laten controleren of je klachten duiden op het coronavirus. Dat is sinds een week mogelijk in de regio Nijmegen en omstreken. De OLVG corona check is te gebruiken via een app. De coronacheck is intussen door 5500 mensen gebruikt.

Wie zich aanmeldt voor de OLVG corona check beantwoordt elke dag vragen over klachten zoals hoesten, koorts, verkoudheid en kortademigheid. Een medisch team beoordeelt deze gegevens en reageert terug. Afhankelijk van de ernst van de klachten is dat via een telefoontje met advies en instructies binnen 24 uur of binnen 48 uur met een berichtje via de app. Wie gebeld wil worden, kan dat aangeven in de app. Als iemand het advies krijgt om contact op te nemen met een zorgverleners, dan moet dat volgens de regionaal geldende afspraken van de huisartsen. Zo is ook afgestemd met de huisartsen.

Gebruikers waarderen persoonlijk contact

"Het medisch team merkt dat mensen het persoonlijk contact en advies erg waarderen. De meeste mensen kunnen we gelukkig gerust stellen. Als het nodig is, verwijzen we mensen door naar de huisarts of huisartsenpost", aldus Anneke van Veen, longarts en medisch leider van de coronacheck bij CWZ. "Belangrijk is dat mensen weten dat deze app geen vervanging is van reguliere zorg of spoedhulp. Wie ernstig ziek is of een spoedvraag heeft die niet kan wachten, moet zelf contact opnemen met de huisarts."

Hoe kom ik aan de app?

De coronacheck is bedoeld voor mensen in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Wijchen, Druten, West Maas en Waal, Heumen, Mook en Middelaar, Elst, Lingewaard, Overbetuwe, Grave, Cuijk, Mill, St. Hubert, Boxmeer en omliggende gemeenten. Om de app te gebruiken, is het niet nodig om patiënt van CWZ te zijn.

Gebruikers moeten 18 jaar of ouder zijn, een koortsthermometer hebben en een smartphone of tablet hebben met Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger.

De OLVG corona check is bedoeld om thuis mogelijke coronaklachten in de gaten te houden. Deze app is anders dan de digitale check die CWZ eerder ontwikkelde en die via de website van CWZ is te raadplegen. De digitale check beoordeelt of mensen naar CWZ kunnen komen voor een afspraak of bezoek of dat ze thuis moeten blijven. Deze digitale check is in drie weken tijd meer dan 15.000 keer geraadpleegd.

Op www.cwz.nl/coronacheck vindt u informatie over aanmelden en downloaden van de OLVG coronacheck.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden