Subsidie voor waterbesparende maatregelen

Nijmegen - Het jaar 2018 was extreem droog en ook 2019 was droger dan gemiddeld. Waterschap Rivierenland biedt nog dit jaar en volgend jaar subsidie aan agrariërs die waterbesparende maatregelen nemen.

Met de subsidieregeling wil Waterschap Rivierenland, samen met ZLTO en het Deltafonds, zorgen dat er minder water aan het hoofdwatersysteem wordt onttrokken. Landbouwbedrijven kunnen 25 of 40 procent van de investeringskosten terugkrijgen wanneer zij waterbesparende maatregelen nemen. Mogelijke maatregelen zijn bijvoorbeeld vochtsensoren i.c.m. een weerstation, druppelirrigatie of systemen voor plaats specifieke beregening. "Deze systemen maken agrarische bedrijven minder afhankelijk van waterinname en minder gevoelig voor mogelijke beregeningsverboden tijdens een droge zomer", aldus het Waterschap.

Vorig jaar is er voor ruim twee ton aan subsidies verleend. De subsidieregeling is nog open tot eind 2021, dus ben je agrariër en wil je waterbesparende maatregelen nemen: kijk of je in aanmerking komt!

www.waterschaprivierenland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden