Pontjes later in de vaart

Nijmegen - Uit®waarde heeft besloten om de toeristische fiets- en voetveren in Rivierenland over de Waal, Maas, Lek, Neder-Rijn en Linge later in de vaart te nemen in verband met de voortdurende coronacrisis. De geplande openingsdatum van 2 mei wordt daarom verschoven (onder voorbehoud) naar zaterdag 13 juni. Vanaf die datum wordt er dagelijks volgens het vaarschema gevaren.

"Het weloverwogen besluit is genomen om de gezondheid van onze vrijwillige schippers en kaartverkopers te waarborgen. Op de voornamelijk kleine pontjes zijn er veel contactvlakken zoals de smalle loopbruggen naar de beide veerstoepen. Daarbij vindt het afrekenen niet altijd contactloos plaats waardoor de voorgeschreven 1,5 meter afstand met de passagiers niet volledig in acht kan worden genomen."

Het betreft de voetveren: Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik, Pontje Ham, Rhenen-Lienden, Renkum-Heteren, Heukelum-Galgenwaard en de Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg).

www.uiterwaarde.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden