Go Short Online

Nijmegen - De 12e editie van Go Short zou afgelopen woensdag geopend zijn in filmtheater LUX in Nijmegen. Go Short biedt vanaf 15 april een online alternatief. Het on demand kortefilmfestival is een experiment en toont een groot deel van de programmering van het originele festival, inclusief prijsuitreiking en QA-sessies.

Samen met verschillende internationale festivals ontwikkelt Go Short momenteel een eigen streamingplatform waarvoor bezoekers een ticket kunnen kopen dat hen vier weken lang toegang geeft tot het programma. Onder andere de officiële competities van Go Short 2020 (met uitzondering van de VR-selectie), het gehele In Focus en het Current Issues programma zijn te zien. De organisatie verwacht ruim 150 films aan te bieden.

Ook de vakjury gaat alsnog aan het werk, en de Go Short Awards, waaronder de VEVAM award voor beste Nederlandse film 2020 t.w.v. 5.000 euro wordt uitgereikt. “We vinden het belangrijk om juist in deze tijd een kwaliteitsplatform te blijven bieden voor jong talent en hen te ondersteunen waar het kan”, aldus directeur Kirsten Ruber. “Met Go Short Online eren we niet alleen de filmselectie en curatie van 2020, waar de organisatie een jaar lang aan werkte, maar houden we ook de internationale opstap voor makers naar de belangrijke filmprijzen zoals de Oscars in stand. Daarnaast verstevigen we onze internationale infrastructuur voor distributie van korte films en bieden we het publiek een festivalervaring thuis!”

Meer informatie over het programma en de online kaartverkoop volgt binnenkort. Het educatieprogramma zal later dit jaar online beschikbaar zijn voor vertoningen op aanvraag.

w www.goshort.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden