Brieven uit Genua van Toneelgroep Maastricht gaat online

Nijmegen - Op woensdag 20 mei speelt Toneelgroep Maastricht de toneelvoorstelling 'Brieven uit Genua' online voor maximaal 240 bezoekers. Via online platform Zoom kun je genieten van de goed ontvangen voorstelling, in aangepaste vorm.

Acteurs Servé Hermans en Michel Sluysmans, sopraan Lies Verholle en pianiste Elisabeth De Loore brengen de gelijknamige roman van huisschrijver Ilja Leonard Pfeijffer opnieuw -in aangepaste vorm- tot leven. Hermans speelt Ilja Leonard Pfeijffer, de Nederlandse schrijver die in 2008 samen met zijn geliefde Gelya naar Rome fietst. Ze vestigen zich in Genua, de labyrintische havenstad met haar duistere steegjes, ontelbare palazzi en evenzovele gelukzoekers. Een paar jaar later vertrekt Gelya naar Berlijn, en vindt de schrijver zichzelf terug onder een lekkende parasol in het barre, bange oord dat werkelijkheid heet. Hij probeert zijn leven te vatten in brieven, gericht aan zijn voormalige geliefde Gelya. Alle brieven zijn echt en daadwerkelijk verstuurd. Tijdens het schrijven van de brieven gebeurt wat de schrijver in zijn stoutste fantasieën niet had durven verzinnen. Regisseur Michel Sluysmans: “We hopen op deze manier -al is het online- iets van troost te kunnen bieden aan ons publiek. Want aan hoop, geloof en liefde is er nu misschien wel meer behoefte dan ooit.”

Kaartjes voor een virtuele zitplaats kosten 5 euro. Met dit geld worden zowel Toneelgroep Maastricht als Stadsschouwburg en De Vereeniging gesteund.

https://www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/programma/5236/Toneelgroep_Maastricht/Brieven_uit_Genua_online_/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden