Nijmeegse schrijvers in online talkshow

Nijmegen - Schrijvers David Steenmeijer en Heidi Koren zijn woensdag 27 mei te gast bij Nijmeegse Schrijvers Live. Deze online talkshow brengt boeken die tijdens de coronacrisis verschijnen onder de aandacht. De presentatie is in handen van Jelko Arts. Laurens van de Linde verzorgt een muzikaal intermezzo. De live-uitzending is van 20.00 tot 21.00 uur en is te bekijken via Twitch TV.

De talkshow is een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met boekhandel Dekker v.d. Vegt. Normaal gesproken vindt een literair programma als deze plaats in Bibliotheek De Mariënburg. Omdat in bibliotheken nu geen activiteiten kunnen plaatsvinden, is gekozen voor een live-verbinding vanuit de Thiemeloods. Via https://www.twitch.tv/vintagesoundsystem kunnen boekenliefhebbers meekijken. De uitzending is na afloop terug te kijken via die link.

Over de schrijvers

De jonge Nijmegenaar David Steenmeijer debuteerde met ‘Victor’, een roman over de Amsterdamse dancescene. Hoofdpersonage Victor is een student psychologie uit de provincie die gebukt gaat onder een bazige vriendin en een dominante moeder. In Amsterdam leert hij aan de hand van een dj een nieuwe wereld kennen. Victor denkt zijn bestemming te hebben gevonden, maar hoe langer zijn ontdekkingstocht door deze nieuwe wereld duurt, hoe dieper hij afdaalt in de krochten van zijn eigen onderwereld.

Van Heidi Koren verschijnt een nieuwe dichtbundel, getiteld ‘Wie dit leest is gek’. Heidi debuteerde in 2015 met de bundel ‘Gedachten over een mogelijk einde’. In december 2018 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Haar debuutroman ‘Hawaï 2000’ verscheen in oktober 2019. Heidi publiceert regelmatig bij literair tijdschrift Extaze. Ook verschenen haar gedichten in Het Liegend Konijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden