Cursus Mental Health First Aid

Nijmegen - Wat doe je als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt? 

De cursus Mental Health First Aid (MHFA) vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leert je situaties beter inschatten. Je ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren.

Je leert onder meer hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen en hoe je in een crisissituatie kunt handelen. En je ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen (zoals depressie, angst, middelengebruik, psychose).

Dit najaar organiseert Indigo de cursus in onder meer de gemeenten Nijmegen en Wijchen. Deelname is gratis en de cursus is bedoeld voor inwoners en vrijwilligers zónder of met weinig kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) en wordt gefinancierd vanuit subsidie van ZonMW.

Bij volledige deelname ontvang je een bewijs van deelname. Een certificaat, met een geldigheidsduur van 3 jaar, wordt verstrekt na deelname aan de 4 trainingsbijeenkomsten en het maken van een toets.

Maximaal 15 deelnemers per groep. Duur: 4 bijeenkomsten van 3 uur, verspreid over 4 à 5 weken

Kijk voor een cursus bij u in de buurt op www.mhfa.nl of informeer bij Indigo tel. 026-3124483 of info@indigogelderland.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden