Orientalis: een veilig dagje uit

Heilig Landstichting - Per 1 juni gaat Museumpark Orientalis weer open. De nieuwe directeur Hans Jansen: “ Bijzonder aan Orientalis is dat het midden in een bosrijk gebied van 30 hectare ligt. In alle rust en ruimte genieten van de natuur, zonder andere bezoekers tegen het lijf te lopen, dat is het unieke voordeel van Museumpark Orientalis in de 1,5 meter samenleving.”

Er is de afgelopen weken druk gewerkt om het museum om te bouwen tot een veilig dagje uit. Dat houdt in dat het museum een beperkt aantal bezoekers kan ontvangen. Bezoekers kunnen op datum tickets bestellen om drukte bij de kassa te voorkomen. Er staan informatieborden om bezoekers te wijzen op de maatregelen en er zijn extra medewerkers om bezoekers hierin te begeleiden.

Picknicken in het gras of woestijnzand met zelf meegebrachte etenswaren, of een bezoek brengen aan de horeca, het kan allebei. Ondertussen kun je genieten van al het moois dat het park te bieden heeft. In de verschillende dorpen en de Oriëntaalse sferen waan je je echt even in het buitenland. In de Romeinse straat vind je veel sfeer en een originele Romeinse Herberg.

Voor jong en oud is er een interactief programma. Sommige activiteiten waarbij fysiek contact nodig is, zoals het schilderen van henna, zijn niet mogelijk maar daarom zijn er activiteiten bedacht die bezoekers met behulp van uitleg op afstand zelf kunnen uitvoeren. Ook zijn er tentoonstellingen te bezoeken.

Jansen: “Met nieuwe technieken, zoals een app voor kinderen waarmee ze op zoek kunnen naar een Romeinse helm of een app speciaal voor natuurliefhebbers, wil ik het museum nieuw leven inblazen en op andere manieren meer interactie creëren”.

Jansen geeft ook aan dat er samen met het team gekeken wordt naar het verbeteren van het product en naar nieuwe economische dragers. "Hierbij kun je denken aan muzikale events of theatergroepen die in de buitenlucht willen optreden. Er zullen meer samenwerkingen worden aangegaan. De historische gebouwen in het park bieden bijvoorbeeld de perfecte plek voor kunst. Kortom, er komen meer keuzemogelijkheden voor bezoekers. Of je nou van natuur, religie of vormen van kunst houdt, voor ieder is er wat wils."

https://tickets.museumparkorientalis.nl/nl/tickets

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden