Deel van de nieuwe vaste opstelling Inspirerend Afrika in het Afrika Museum. (Foto: Studio 38C)
Deel van de nieuwe vaste opstelling Inspirerend Afrika in het Afrika Museum. (Foto: Studio 38C) (Foto: )

Afrika Museum: ontdek de wereld

Berg en Dal - De verschillende locaties van het Nationaal Museum van Wereldculturen zijn per 1 juni weer open voor bezoekers, waaronder het Afrika Museum in Berg en Dal. Directeur Stijn Schoonderwoerd: “De gebouwen van onze musea zijn ruim, hierdoor kunnen veel vaste en tijdelijke exposities gewoon open. Wellicht kunnen bezoekers dit jaar niet ver op vakantie, maar in onze musea kunnen zij toch de wereld bewonderen.”

Wie de musea wil bezoeken, dient vooraf een ticket te reserveren. Door het gebruik van tijdsloten kan spreiding van bezoekers worden gegarandeerd. Kaartjes zijn te zowel telefonisch als via de sites van de musea te boeken. (https://www.afrikamuseum.nl/)

Exposities

In het Afrika Museum opent de nieuwe fotografie tentoonstelling 'Door de lens van - hedendaagse fotografen uit Afrika', met werk van Afrikaans fotografietalent. Een samenwerking met World Press Photo. Ook komt het Afrika Museum met een apart zomerprogramma in het museumpark speciaal voor families.

De nieuwe vaste opstelling Inspirerend Afrika toont hedendaags Afrika met een blik op verleden en toekomst. De expositie toont de diversiteit, dynamiek en de veelzijdige actualiteit van het continent. Van onafhankelijkheidsbewegingen en migratie tot de populaire cultuur, kunst en design.

Voor de zomer ontwikkelt het Afrika Museum verschillende gezinsactiviteiten. Zo komt er een levensgroot doolhof van hooibalen in het museumpark, waarmee kinderen hun kennis over Afrika kunnen vergoten. In het doolhof ontdekken ze meer over de landen, symbolen en kunst uit Afrika. Ook kunnen bezoekers een picknickmand bestellen die zij met elkaar kunnen nuttigen in het museumpark.

Corona-maatregelen

In het museum musea lopen beveiligers met hesjes met extra aandacht voor de 1,5 meter. Er is een routing ingesteld bij de toiletten. En het museum biedt bezoekers desinfect aan, zodat mensen hun handen kunnen ontsmetten. Bij interactieve exposities met schermen kunnen bezoekers van touchpennen gebruikmaken. Voor audiotours kunnen bezoekers tegen betaling van 1 euro een headset aanschaffen, ook mogen zij zelf een eigen koptelefoon meebrengen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden