Stichting Thuisgekookt: koken voor kwetsbare doelgroepen

Nijmegen - Stichting Thuisgekookt laat buurtgenoten elkaar ontmoeten door het delen van eten. Ook in Nijmegen.

"Niet iedereen vindt het leuk om te koken en soms lukt het gewoon niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisgekookt brengt deze mensen bij elkaar. Wie niet kan of wil koken, kan zo een maaltijd bij een buurtgenoot afhalen én leert meteen iemand uit de buurt kennen", aldus Marleen Vis, namens stichting Thuisgekookt projectmanager in de gemeente Nijmegen.

Op dit moment zijn er landelijk 12.500 thuiskoks aangesloten en worden er via Thuisgekookt per jaar ruim 50.000 maaltijden gedeeld.

Thuisgekookt maakt vooral veel vaste afspraken tussen mensen die - vanwege hun gezondheid - niet meer (iedere dag) voor zichzelf kunnen koken. "Een uitkomst in de huidige maatschappij waarin het de bedoeling is dat we langer thuis blijven wonen en meer gebruik maken van ons eigen netwerk."

"In Nijmegen hebben we ruim 200 thuiskoks die hebben aangegeven te willen koken voor een buurtgenoot als dat die buurtgenoot zelf niet meer lukt. De warme maaltijd wordt aangeboden tegen kostprijs."

Voor meer informatie: www.thuisgekookt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten