Hubert Bruls (rechts) bij het  Mondial College.
Hubert Bruls (rechts) bij het Mondial College. (Foto: Mondial College)

Bruls bezoekt Mondial College

Nijmegen - Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het veiligheidsberaad, bracht 27 mei een werkbezoek aan het Mondial College, locatie Meeuwse Acker. Vanuit beide functies was hij in het bijzonder geïnteresseerd naar hoe de school omgaat met de uitzonderlijke situatie sinds het uitbreken van het corona-virus. En natuurlijk was hij ook nieuwsgierig naar hoe de school het onderwijs gaat vormgeven.

Bruls nam uitgebreid de tijd om zich te laten informeren. Hij heeft ook voorbeelden gezien van hoe docenten 'op afstand' onderwijs verzorgen aan hun leerlingen. Zo zag hij hoe leerlingen online aan een toets werkten, bezocht hij het Future-lab met de nieuwste technologische ontwikkelingen én was hij onder andere getuige van een online kookinstructie.

Vanaf 2 juni mogen de scholen weer open, maar wel met inachtneming van de 1 ½-meter richtlijn. De school heeft veel tijd en aandacht gestoken in de inrichting van het nieuwe normaal: looproutes, de inrichting van zowel praktijk- als theorielokalen en informatieposters. Het is slechts een kleine greep uit de getroffen maatregelen om de schoolgang van de leerlingen weer op te bouwen. De situatie vraagt om inventiviteit en daadkracht.

Bruls: "Ik ben getroffen door de creativiteit en flexibiliteit waarmee jullie docenten in deze moeilijke tijd met hart en ziel er proberen te zijn voor de leerlingen." En bij zijn vertrek: "...en wat een mooie school!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden