Foto: Eric van Haalen

Terrasje pakken: nog even wachten...

Nijmegen - Met ingang van 1 juni 12.00 uur kunnen de terrassen weer open. Er wordt in Nijmegen hard gewerkt om het gezellig én veilig te krijgen.

Op terrassen buiten geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden). Ook cafés en restaurants mogen open, voor maximaal 30 mensen. Gasten moeten reserveren en vooraf een checkgesprek voeren over mogelijke risico’s. In alle gevallen moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden) en iedereen heeft een zitplaats. Als de situatie het toelaat zou het aantal bezoekers met ingang van 1 juli verhoogd kunnen worden naar 100.

Voor hotels is het toegestaan om alle daar verblijvende gasten in het restaurant te laten eten, ook als dit er meer dan 30 zijn. Ook hier wordt de 1,5 meter gehanteerd, tenzij de gasten tot een huishouden behoren. Als er minder dan 30 overnachtende gasten zijn mogen er tot het maximale aantal van 30 ook gasten van buiten het hotel worden toegelaten. Voor coffeeshops geldt nog tot 1 september dat er alleen afgehaald mag worden. Discotheken en clubs en vergelijkbare gelegenheden blijven gesloten tot 1 september.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden