Music Meeting Festival presenteert podcast en online concert

Nijmegen - International Music Meeting Festival presenteert zaterdag 30 mei om 15.00 uur een online concert door pianist Ramón Valle en gitarist Reinier Baas. Opgenomen in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Op 22 mei lanceerde Music Meeting Festival een nieuwe podcastserie, Music Meetup, die een podium biedt voor bijzondere ontmoetingen tussen muzikantenConcert teaser & volledige podcast zijn te vinden op: www.musicmeeting.nl

Het International Music Meeting Festival gaat vanwege de coronacrisis dit jaar niet door. Als pleister op de wonde is er een concert opgenomen van pianist Ramón Valle en gitarist Reinier Baas. Zaterdag 30 mei om 15.00 uur wordt de opname, die gemaakt is in Concertgebouw De Vereeniging, te zien en te horen zijn. Niet toevallig is dat de plek waar Music Meeting 35 jaar geleden van start ging.

Samenwerking

Het concert is geproduceerd door Music Meeting Festival in samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen en werd gefilmd onder regie van de Cubaanse filmmaker Yuribert Capetillo Hardy. Het ongeveer 45 minuten durende concert wordt op een later moment ook uitgezonden via Stingray (on demand TV) in verschillende landen.

Over Ramón Valle en Reinier Baas

Ramón Valle is Cubaan, maar eigenlijk meer nog een kosmopoliet. Valle emigreerde naar Nederland vanwege de vrijzinnige jazzscene. In zijn impressionistische spel vloeien Latin, klassiek en jazz rimpelloos in elkaar over. Vloeiend is ook het gitaarspel van Reinier Baas – niet gladjes, wel ogenschijnlijk moeiteloos. Als muzikant speelt hij graag met verwachtingspatronen, daagt zijn medespeler uit en zet de luisteraar met veel genoegen op het verkeerde been. Valle’s impressionistische spel, waarmee hij afrekent met Cubaanse stereotypen, en de avontuurlijke inslag van Baas zorgen voor een spannende muzikale gedachtewisseling.

Music Meetup: nieuwe podcast

Op 22 mei publiceerde Music Meeting Festival de eerste aflevering van een inspirerende podcast-serie uit, Music Meetup, waarin unieke ontmoetingen tussen uitzonderlijke musici plaats gaan vinden. Deze is te beluisteren op de website van het festival en via alle gebruikelijke muziek streamingdiensten zoals Spotify en iTunes.

Podcast-host is journalist Leendert van der Valk. In de eerste aflevering zijn Ramón Valle en Reinier Baas te gast. Ze gaan met elkaar en met artistiek leider Maite Hontelé van International Music Meeting Festival in gesprek over hun afkomst, levens, inspiratiebronnen, carrières en projecten. En natuurlijk maken ze muziek, exclusief voor de Music Meetup-podcast.

www.musicmeeting.nl

https://www.facebook.com/MusicMeeting/

Instagram: @musicmeeting

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden