Nils Sinschek op het virtuele parcours van Zeven voor Leven.
Nils Sinschek op het virtuele parcours van Zeven voor Leven. (Foto: Team Sunweb)

Op de fiets voor kankeronderzoek

Berg en Dal - Over precies een jaar staat de tweede editie van Zeven voor Leven gepland. Ambassadeurs Team Sunweb, Bram Tankink en Jeroen van Eck stapten daarom thuis op de fietstrainer om het virtuele parcours met echte beelden en hoogtemeters te fietsen. Op die manier willen zij aandacht vragen voor de fietsuitdaging waarbij deelnemers geld ophalen geld voor het eerder zien van kanker.

Deelnemers aan Zeven voor Leven zouden in eerste instantie op 17 mei dit jaar op de fiets stappen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het coronavirus gooide roet in het eten. De organisatie kon dan ook niet anders dan het evenement uit te stellen naar 30 mei 2021.

Door de maatregelen omtrent het coronavirus is het niet voor iedereen mogelijk om naar Berg en Dal te komen en daar te trainen voor de tweede editie. Vanaf vandaag maakt Stichting Zeven voor Leven het daarom mogelijk om het parcours thuis op de hometrainer te fietsen. “Nu niet iedereen naar Berg en Dal kan komen om hier het parcours te fietsen, wilden wij graag het parcours naar de mensen toe brengen. Op die manier kan iedereen toch een beetje genieten van de prachtige omgeving en zich verbonden voelen met het evenement”, aldus Johan Tiesnitsch, voorzitter van de stichting. “Wij zijn blij dat we samen platform FulGaz en onze ambassadeurs vandaag een mooie kick-off hebben gehad.”

Ook de renners zijn erg enthousiast. Naast de mooie beelden is en blijft het gewoon een erg pittig parcours. Terwijl Jeroen van Eck op het steilste stuk van het parcours (14%) zit, zegt hij dan ook gekscherend in de camera: “Wat naar beneden gaat, gaat ook weer omhoog." Bram Tankink blikt na afloop van zijn rondje alvast vooruit op de tweede editie: “Ik ga er nu wel vanuit dat je mee doet aan de tweede editie. fiets nu thuis het rondje. Zo weet je precies wat er komt. Het venijn zit hem echt in de staart dat heb ik nu ook wel gemerkt.”

De route van Zeven voor Leven staat in de FulGaz app en kan door alle fietsliefhebbers die beschikking hebben over een fietstrainer, gefietst worden. Daarbij krijgen ze echte beelden te zien en voelen ze zelfs de hoogtemeters van de pittige klimmetjes zoals de Oude Holleweg. Uiteraard kan men ook mee doen aan de echte editie van volgend jaar mei of een donatie doen voor onderzoek naar het eerder zien van kanker. Meer informatie over het evenement of de virtuele route vind je op www.zevenvoorleven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden