Nieuwe wandelgids van Nijmegen naar Plasmolen

Nijmegen - Na het succes van haar eerste wandelgids 'Te voet met boswachter Ellen, Oude Bondswandelweg van Amsterdam naar Arnhem', komt boswachter Ellen Luijks nu met haar tweede gids. In haar eigen werkgebied, het Rijk van Nijmegen, neemt ze de wandelaar mee over de Oude Bondswandelweg van Nijmegen naar Plasmolen en terug.

In de reconstructie van deze Oude Bondswandelweg van de ANWB van bijna 100 jaar geleden laat de boswachter zien wat er veranderde. Begin 20e eeuw wilde de ANWB het wandeltoerisme bevorderen en zette daarom lange afstandswandelingen uit onder de naam ‘Bondswandelwegen’. Ellen gaat op zoek naar de oude paden van toen en ontdekt dat 85% van de route nog te volgen is.

Al wandelend passeert ze veel interessante plekken vol rijke historie of rustgevende natuur. In deze wandelgids vind je meer dan alleen de routebeschrijving: veel informatie en tientallen foto’s vertellen samen het verhaal van deze oude Bondswandelweg. Ellen neemt je in 53 kilometer mee naar de oude stad Nijmegen en daarna over de heuvels met weidse vergezichten en fraaie bossen.

De route

De wandelroute van Nijmegen naar Plasmolen en weer terug is een afwisselende heuvelachtige tocht. Nadat we Nijmegen achter ons laten, komen we in de sprookjesachtige bossen rondom Beek-Ubbergen. Hier wisselen uitzichten, bossen, weilanden en kabbelende beekjes elkaar af. Na Groesbeek wandelen we via de vele wijngaarden naar het Reichswald. Op de Sint-Jansberg kunnen we onze ogen uitkijken met een watermolen, slingerende beken en een heuse Romeinse Villa. Na een blik over een van de laatste grote restanten van de Mookerheide - met een weids uitzicht over het Maasdal - keren we het bos weer in. Al wandelend via het uitgestrekte Groesbeekse bos beland je via een aantal Romeinse historische plekken weer in de bebouwde kom van de stad Nijmegen. De route is uitgebreid met een alternatief traject over de Mookerheide en het jugendstil jachtslot Mookerheide.Winkelprijs van het boekje is € 17,50 en het is bestellen via wandelboswachterellen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden