Foto: Amnesty

Amnesty: #NijmegenForYulia in actie!

Nijmegen - Het campagneteam #NijmegenForYulia, onderdeel van Amnesty International, gaat aanstaande zaterdag promotiemateriaal filmen aan de Waalkade in Nijmegen. Met deze actie en film vragen we aandacht voor de schrijnende zaak van Yulia Tsvetkova en roepen we Nijmegenaren op om voor haar in actie te komen. 

Yulia Tsvetkova is een jonge Russische kunstenares en activiste, die zich inzet voor vrouwenrechten en LHBTIQ+’ers. Ze wordt beschuldigd van het ‘maken en verspreiden van pornografische materialen’, onder andere omdat ze op social media een aantal tekeningen heeft geplaatst van krachtige, realistische vrouwenlichamen in allerlei vormen en maten. Indien schuldig bevonden, kan ze tot zes jaar gevangenisstraf krijgen. 

“Ik steun Yulia omdat verandering altijd bij mijzelf begint – Yulia heeft haar grote bijdrage geleverd voor vrijheid en gelijkwaardigheid. Nu kan ik mijn steentje er aan bijdragen.” zegt Sophie, één van de activisten in de campagne.

Aanstaande zaterdag 27 juni zijn we tussen 12.00 en 16.00 uur te vinden aan de Waalkade om met elkaar in regenboogkleuren aandacht te vragen voor Yulia. Kom je ook langs om de petitie (coronaproof) te tekenen? Hou onze social media kanalen in de gaten voor meer info: @nijmegen_for_yulia op Instagram en Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden