De onthulling van het 3D logo en de naam van het Kindcentrum TOON
De onthulling van het 3D logo en de naam van het Kindcentrum TOON (Foto: Tycho Müller)

Kindcentrum Het Octaaf lanceert op bijzondere wijze nieuwe naam en logo

Nijmegen - Kindcentrum Het Octaaf verhuist na de zomervakantie naar een nieuw schoolgebouw aan de Symfoniestraat in Nijmegen. Op 23 juni werd de volgende stap gezet in de ontwikkeling naar een geïntegreerd kindcentrum: de onthulling van de nieuwe naam en de daarbij aansluitende huisstijl.

Dit gebeurde op een spectaculaire wijze. Onder leiding van de professionele street artist Marianne Schokkenbroek is samen met de leerlingen het nieuwe logo in 3D-uitvoering aangebracht op het schoolplein van het huidige schoolgebouw aan de Fanfarestraat 51 in Nijmegen. Aan het eind van de dag werd het eindresultaat in aanwezigheid van de leerlingen en de leerkrachten feestelijk onthuld.

Om de nauwe samenwerking tussen Het Octaaf, KION en Bindkracht 10 én de aanstaande ingebruikname van het nieuwe gebouw te onderstrepen is gekozen voor een nieuwe naam: kindcentrum TOON. Met deze nieuwe naam wordt kernachtig uitgedrukt dat het kindcentrum ‘de toon wil zetten met goede kinderopvang én onderwijs’. Uitgangspunt hierbij is de nauwe samenwerking tussen KION kinderopvang, Het Octaaf basisonderwijs en Bindkracht 10 welzijnsorganisatie.

Bij alles wat bij TOON wordt gedaan staan drie kernwaarden centraal en wel verbinding, cognitieve ontwikkeling en taal, aardig, vaardig en waardig groot worden. De nieuwe naam is tot stand gekomen in directe samenspraak met ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten