Livestream: Vitale beroepen - applaus of euro's?

Nijmegen - Verzorgers, artsen, schoonmakers en transportmedewerkers. De coronacrisis benadrukt dat onze samenleving afhankelijk is van mensen met vitale beroepen. Aan waardering daarvoor ontbreekt het niet: door heel Nederland was de laatste tijd applaus te horen. Ondanks het belang van deze beroepen zijn de arbeidsomstandigheden onzeker en de vergoeding laag. Hoe kan dat? Sluit aan bij de livestream van het gesprek tussen socioloog Agnes Akkerman en filosoof Mathijs van de Sande en leer of we anders kunnen nadenken over het waarderen van werk dat voor de samenleving belangrijk is.

Wil je deze lezing niet missen? Schrijf je dan in en ontvang een reminder vooraf en het verslag achteraf in je mailbox. 

Anders denken over werk

Op welke manier kan waardering voor bepaalde beroepen überhaupt tot uiting komen? Kan dat behalve met meer salaris ook op andere manieren? En zijn het alleen bepaalde beroepen die anders gewaardeerd moeten worden, of moeten we onze blik ook verruimen naar onbetaald werk waar onze samenleving net zo van afhankelijk is?

Kijk mee en stel je vragen via de chat of www.menti.com. Filosoof en programmamaker Frank van Caspel is de gespreksleider.

Over de sprekers

Agnes Akkerman is hoogleraar Arbeidsverhoudingen aan de Radboud Universiteit. Ze is internationaal erkend expert op het gebied van arbeidsverhoudingen en arbeidsconflicten.

Mathijs van de Sande is politiek filosoof aan de Radboud Universiteit. Hij promoveerde op de politiek van hedendaagse protestbewegingen, zoals Occupy en de Indignados. Zijn onderzoek richt zich met name op radicale democratie, anarchisme en politiek activisme.

Deelname is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden