Boottocht over de Waal

Nijmegen - Journalist Rob Jaspers verzorgt donderdag 16 juli twee boottochten over de Waal. Start om 17.00 en 19.00 uur. Jaspers vertelt op de Nijmeegse pannenkoekenboot over de grote veranderingen rond de rivier, geeft uitleg over de betekenis van de Waal, de vernieuwingen van de kade, de ontwikkelingen rond Waalhaven en het Waalfront West en het rivierpark Lent.

Het aantal deelnemers is door de coronaregels beperkt tot maximaal 50 mensen binnen en 20 mensen buiten. Deelname kost 12,50 euro (daarvan gaat 2,50 euro naar de Vincentiusvereniging en Quiet). Vooraf reserveren is verplicht en kan via www.pannenkoekenboot.nl of tel. 024-3601262.

Jaspers staat tijdens de tocht stil bij de snel oprukkende nieuwbouw aan het Waalfront West. Hij vertelt over de nieuwe investeringsplannen van Engie bij het Maas-Waalkanaal na de afbraak van de kolencentrale en de kansen voor een 'groene delta'. Hij belicht hoe de containerterminal aan de Waal verbindingen heeft met de hele wereld. Hij belicht de kansen van de watersport in de Spiegelwaal en staat ook stil bij de veranderingen in de Stadswaard, de Ooijpolder, de Betuwse en Weurtse polder. Ook komen de historie van de Waal en de polders aan de orde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden