Energiebesparen in Hatert en Hees

In de Nijmeegse wijken Hatert en Hees start STAP IN! een project om de bewoners te helpen energie te besparen. "Dat bespaart energiekosten én is goed voor het klimaat."

Nijmegen - STAP IN! start met de SlimWonen App die bewoners van Hatert en Hees gratis kunnen gebruiken. "De SlimWonen App maakt energie besparen slimmer, makkelijker en leuker", aldus de initiatiefnemers. Later dit jaar worden de bewoners uitgenodigd voor Bespaarbijeenkomsten en wordt hen de Bespaarmap aangeboden. Deze week krijgen ze per post een code toegestuurd waarmee zij de SlimWonen App kunnen activeren.

Tot 1 april 2021 gaat STAP IN! in Hatert en Hees aan de slag om wijkbewoners te helpen met besparen op de energierekening. Dankzij een koppeling met de slimme meter laat de SlimWonen App zien hoeveel euro de gebruiker per dag uitgeeft aan energie en of dat veel is in vergelijking met anderen. De App biedt tips en eenvoudige klusjes om energie te besparen, helpt bij het overstappen naar een groene energieleverancier, maar ook bij het isoleren van het huis en het slim vervangen van huishoudelijke apparaten.

Verder biedt de SlimWonen App verschillende uitdagingen om anders en leuker bezig te zijn met energie. Zo kunnen gebruikers een wedstrijdje spelen tegen het eigen maandelijkse voorschotbedrag, zien zij hoeveel zij met de buurt al besparen en geeft de App een persoonlijk Bespaardoel.

Voor meer informatie: info@stap-in.com.

www.stap-in.nu

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden