Citadel College zwaait leerlingen als filmsterren uit

Nijmegen - Als celebrity’s worden ze onthaald, de geslaagde vmbo-leerlingen van het Citadel College. Op 7 juli stappen zij in hun beste outfit in de auto om via een drive-through hun diploma in ontvangst te nemen. Ze worden opgewacht door een DJ en rijden onder een ballonnenboog door naar de eerste stop: een feestelijk welkomstdrankje. Tweede stop: een persoonlijke toespraak. Daarna een fotomoment, het tekenen van het diploma, een cadeau en bloemen.

Dat deze diplomering anders dan andere jaren zal zijn, was te verwachten. Dat er voor deze leerlingen iets moois moet gebeuren, stond buiten kijf. “We willen deze bijzondere lichting een passend en bijzonder afscheid bieden”, aldus Wouter Middendorp (rector van het Citadel College).
De docenten aan de vmbo-locatie aan de Dijkstraat staken daarom hun koppen bij elkaar en toen ontstond het plan van een drive-through.

Op de locatie Griftdijk blijft het iets klassieker maar wel in een aangepast, feestelijk jasje. Samen met twee genodigden wordt de gediplomeerde op een podium toegesproken. Uiteraard volgens de regels van het RIVM. Via een livestream kunnen broertjes, zusjes en vrienden meekijken. Eerder deze maand werden de geslaagde havoleerlingen al via een verrassende fietsactie in het zonnetje gezet.

"Deze diplomering wordt anders dan anders, misschien wel meer bijzonder dan ooit. Maar één ding is als vanouds: het is een gedenkwaardig moment waarop met een lach en een traan wordt teruggeblikt en vooruit gekeken. De middelbareschoolfase voorbij, een nieuw avontuur tegemoet."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden