Er zijn weer eucharistievieringen in de Cenakelkerk. (Foto: Jan Polman)
Er zijn weer eucharistievieringen in de Cenakelkerk. (Foto: Jan Polman)

Cenakelkerk weer open voor eucharistie

Heilig Landstichting - Dit weekend werd in de Cenakelkerk in Heilig Landstichting weer de eucharistie gevierd. "De afgelopen periode hebben we wel elke zondag een dienst gehad maar dan zonder mensen. Die konden meekijken op YouTube en dat deden ze ook. Maar zo’n dienst met alleen twee mensen achter de camera’s en een paar zangers op afstand van elkaar is toch niet een ideale dienst: daar horen mensen in de kerk bij", aldus pastor H. Rikhof.

"Het was en het is goed dat we weer kunnen samen komen in de ruimte van de Cenakelkerk en kunnen genieten van die heel eigen sfeer die deze kerk uitstraalt. Het aparte van deze kerk is de vorm: de kerk is één grote koepel en de mensen in de kerk worden omringd door een cirkel. Zelfs met die anderhalve meter afstand voel je je niet apart gezet maar opgenomen in één geheel."

"In de afgelopen periode hebben we gemerkt hoe belangrijk allerlei zaken zijn die we gewoon vonden: koffie drinken na de mis, samen zingen, terloopse contacten, soms diepgaande gesprekken bij de voorbereiding van een uitvaart. Relaties in alle gradaties en vormen zijn bijzonder en belangrijk. Wat we gemist hebben, kunnen we in de toekomst (misschien) beter waarderen. De uitzendingen via YouTube blijven."

De weekenddiensten in de Cenakelkerk zijn op zaterdag 17.00 en zondag 11.00 uur. Van te voren aanmelden is gewenst i.v.m. het beperkt aantal plaatsen (https://parochie-heiligedrie-eenheid.nl/vieringen/)

De Cenakelkerk is open voor bezichtiging: vrijdag, zaterdag, zondag van 14.00 tot 16.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden