Een ballonnenboog tijdens de diploma-uitreiking voor de vmbo-leerlingen Citadel College (locatie Dijkstraat).
Een ballonnenboog tijdens de diploma-uitreiking voor de vmbo-leerlingen Citadel College (locatie Dijkstraat). (Foto: Citadel College)

Citadel College zwaait leerlingen uit als filmsterren

Nijmegen - Als celebrity’s werden ze onthaald, de geslaagde vmbo-leerlingen van het Citadel College (locatie Dijkstraat). Dinsdag 7 juli stapten in hun beste outfit in de auto om via een drive-through hun diploma in ontvangst te nemen.

De leerlingen werden opgewacht door een DJ en reden onder een ballonnenboog door naar de eerste stop: een feestelijk welkomstdrankje. Tweede stop: een persoonlijke toespraak. Daarna een fotomoment, het tekenen van het diploma, een cadeau en bloemen.

"Dat deze diplomering anders dan andere jaren zou zijn, was te verwachten. Dat er voor deze leerlingen iets moois moest gebeuren, stond buiten kijf. “We willen deze bijzondere lichting een passend en bijzonder afscheid bieden”, aldus Wouter Middendorp (rector van het Citadel College).

De docenten aan de vmbo-locatie aan de Dijkstraat staken daarom hun koppen bij elkaar en toen ontstond het plan van een drive-through.

Locatie Griftdijk

Op de locatie Griftdijk bleef het iets klassieker maar wel in een aangepast, feestelijk jasje. Samen met twee genodigden werd de gediplomeerde op een podium toegesproken. Uiteraard volgens de regels van het RIVM. Via een livestream konden broertjes, zusjes en vrienden meekijken.

Eerder deze maand werden de geslaagde havoleerlingen al via een verrassende fietsactie in het zonnetje gezet.

De diplomering vond plaats op 1 juli (havo Griftdijk); 2 juli (vmbo Griftdijk); 3 juli (vwo Griftdijk) en 7 juli (vmbo basis/kader Dijkstraat).

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden