Gratis turflijstje voor studentenhuizen

Nijmegen - Vanaf deze week hangt in studentenhuizen in Nijmegen en Wageningen een tablet met slimme software aan de muur. De Turff, ontwikkeld door studenten van de TU Delft, wordt gebruikt om alle uitgaven in huis bij te houden en vervangt de papieren turflijstjes. De tablet is inmiddels te vinden in 250 studentenhuizen.

De studenten konden deze week hun papieren turflijstjes vervangen door de Turff. Wie bijvoorbeeld een blikje fris of zakje chips pakt voert dat in op de tablet, zodat de kosten eerlijk worden verdeeld. “Zo kan je alles gezamenlijk inkopen en hoef je niet voor elke snack zelf de deur uit”, vertelt Henry Tang, medebedenker en natuurkundestudent aan de TU Delft.

Gratis voor studenten

Doordat advertenties worden getoond als screensaver, kunnen de tablets gratis worden geleverd. Er is dan ook veel animo voor de Turff: meer dan 1200 huizen hebben zich inmiddels ingeschreven. “We krijgen zelfs aanmeldingen van zeilscholen en scoutingclubs”, aldus Tang.

Automatisch bezorgen

Met behulp van zelflerende algoritmes kan na verloop van tijd worden voorspeld hoeveel elke maand zal worden uitgegeven en wanneer de koffie bijna op is. In de toekomst hopen de bedenkers zo een koppeling te maken met de bezorgdiensten van supermarkten, zodat gebruikers hun voorraad automatisch krijgen aangevuld. “Dan hoef je je nooit meer zorgen te maken om een lege koelkast.”

www.turff.nl

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden