Koninklijke onderscheiding voor Leo Hylkema

Nijmegen - Leo Hylkema (71) heeft donderdag 9 juli de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als vrijwilliger bij het Technisch Creatief Centrum Nijmegen en bij basisschool Het Talent in Lent.

Hylkema is, nadat hij door een ongeval zijn werkzaamheden als docent wiskunde niet meer kon uitvoeren, onbetaald vrijwilliger geworden bij het Technisch Creatief Centrum Nijmegen (TCCN). Hij was - en is nog steeds - betrokken bij veel projecten en is een steun en toeverlaat voor veel kinderen. Hij is/was spil, organisator, begeleider en coördinator van de internationale schakelklas, de woensdagmiddag inloop, de junior kids (voorloper van de Techniekertjes) , doka, mechatronica, Willie Wortel en nog veel meer.

Hij zorgde er op allerlei manieren voor dat het beschikbare budget voor materialen niet werd overschreden. Bijvoorbeeld door tweedehands materialen te gebruiken of door materialen te hergebruiken. Zo wist hij kosten te besparen.

Hylkema weet kinderen met veel geduld technische zaken uit te leggen. Hij ziet kwaliteiten in elk kind en stimuleert hen ook om ‘gedurfde’ ideeën te ontwikkelen en uit te werken.

Hij is voor bestuursleden en collega’s een stabiele factor en vraagbaak. Hij laat nooit verstek gaan en is een man waar men op kan rekenen. Zijn collega’s werken graag met hem samen.

Naast zijn vrijwilligerswerk bij TCCN is Hylkema al 8 jaar techniekbegeleider bij basisschool Het Talent. Ook hier helpt hij waar hij kan. Hij begeleidt kinderen met veel geduld en aandacht.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden