Presentatoren Angelique Krüger en Alberto Radstake op de riksja/
Presentatoren Angelique Krüger en Alberto Radstake op de riksja/ (Foto: Omroep Gelderland)

Speciale editie 'Zomer in Gelderland'

Nijmegen - Voor de 11e keer trekt presentatrice Angelique Krüger dit jaar de provincie in met het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland. Ze zoekt dit jaar de grens op en bezoekt 20 plaatsen aan de rand van Gelderland. "Het is wel een ander programma dan anders omdat we namelijk niet met duizend man op een plein mogen staan. Maar leuk wordt het zeker!", aldus Omroep Gelderland.

Geen volle pleinen dus, maar wat dan wel? "In de maand mei hebben we in twintig dorpen een praatpaal neergezet. Bij die praatpaal mochten de inwoners van die dorpen onder andere aangeven wat we bij hen niet mogen missen, wat de mooiste plekjes zijn en waar ze trots op zijn. Met de antwoorden op die vragen is de redactie aan de slag gegaan en daarmee laten we twintig plaatsen in Gelderland van hun mooiste kant zien."

Geen live-opnames

"Anders dan andere jaren is het dit keer helaas niet mogelijk om aanwezig te zijn bij de tv-opnames. De twintig uitzendingen worden van tevoren opgenomen. Er is ook geen strijd om de titel de Mooiste plaats van Gelderland, maar we hebben wel een heel leuk alternatief! We gaan op zoek naar de Mooiste plek van Gelderland. In alle deelnemende dorpen en stadjes die we bezoeken hebben de inwoners aangegeven wat zij de mooiste plek vinden. Die delen we tijdens Zomer in Gelderland op Facebook en op Radio Gelderland."

"Maar we willen ook de mooie plekken uit de rest van Gelderland zien. Daarom begint de zoektocht naar de Mooiste plek van Gelderland op 13 juli al. Iedereen kan foto’s toevoegen aan de Facebookpagina van Zomer in Gelderland. Bovendien horen we in het radioprogramma Lunchpauze, van Irene ten Voorde, elke dag om 13.45 uur al mooie plekken voorbij komen. We kiezen uiteindelijk de mooiste vijf plekken uit en laten het publiek meebepalen waar de Mooiste plek van Gelderland ligt."

Deelnemers

Tijdens de 11e editie van Zomer in Gelderland bezoekt de Omroep de volgende plaatsen:

3 augustus Heumen

4 augustus Batenburg

5 augustus Alem

6 augustus Hedel

7 augustus Heukelum

10 augustus Beusichem

11 augustus Opheusden

12 augustus Ederveen

13 augustus Scherpenzeel

14 augustus Nijkerkerveen

17 augustus Hulshorst

18 augustus Doornspijk

19 augustus Oldebroek

20 augustus Wilp

21 augustus Epse

24 augustus Gelselaar

25 augustus Rekken

26 augustus Gendringen

27 augustus Spijk

28 augustus Berg en Dal

Zomer in Gelderland is van maandag 3 t/m vrijdag 28 augustus, iedere werkdag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Online (terug)kijken kan via Uitzending Gemist. Wil je niets missen van Zomer in Gelderland? Kijk dan op Facebook en luister naar Radio Gelderland voor het laatste nieuws.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden