Vierdaagseprogramma Valkhof Festival en Doornroosje

Nijmegen - Avontuurlijke muziek, daar maakt Valkhof Festival zich sterk voor. Dit jaar niet in het Valkhofpark, maar in Doornroosje. "Daar presenteren we tijdens de Vierdaagsefeesten zeven dagen lang een programma, beperkt toegankelijk voor publiek. Eerder werden al shows van Altin Gün en drum 'n bass-label WTF aangekondigd, inmiddels is het programma compleet met Jungle by Night, Jameszoo, Linde Schöne, Barker en Mensen Zeggen Dingen."

Nadat de reeks van Valkhof Festival en Doornroosje op zaterdag 18 juli is geopend door een speciale revueshow van WTF, treedt op zondag 19 juli Mensen Zeggen Dingen aan. De organisatie, die vorig jaar nog programma maakte in de Valkhofkapel, neemt aanstormende schrijvers, sprekers en denkers mee naar Nijmegen voor een avond vol spoken word en snoeiharde voordrachten.

Verder is het programma zo veelzijdig als de line-up van Valkhof Festival normaal gesproken is. Zo speelt elektronica-en jazztovenaar Jameszoo op 20 juli live een soundtrack bij de mysterieuze Thaise film 'Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives', die tijdens zijn show vertoond wordt in de zaal. Het negenkoppige collectief Jungle by Night - tien jaar terug voor het eerst op Valkhof Festival - komt 21 juli de boel opzwepen met zijn beproefde mix van afrobeat en krautrock.

Hiphopdiva en Nijmeegs trots Linde Schöne geeft op 22 juli een voorproefje van haar langverwachte tweede plaat en Barker, resident van de prestigieuze Berlijnse club Berghain, reist op 24 juli af naar Nederland voor een speciale ambient liveset.

Kaartverkoop via de site van Doornroosje. Beide shows van Altin Gün zijn al uitverkocht.

https://www.doornroosje.nl/

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden