Burgemeester Bruls met een bos gladiolen.
Burgemeester Bruls met een bos gladiolen. (Foto: Marikenhuis)

Gladiolenactie: ruim 4000 euro voor Marikenhuis

Nijmegen - De verkoop van gladiolen bij het Marikenhuis leverde al meer dan 3000 euro op. Maar daar bleef het niet bij. Wie zaterdag geen gladiolen kon bemachtigen bij het Marikenhuis, kreeg dinsdag 21 juli een tweede kans. Toen verkocht ZLTO Rijk van Nijmegen gladiolen in de binnenstad van Nijmegen, met ook het Marikenhuis als goed doel.

De boeren werden door burgemeester Bruls ontvangen bij het stadhuis van Nijmegen. Bruls gaf aan het een heel mooie actie te vinden omdat het een paar dingen samenbrengt: "Gladiolen vertegenwoordigen de Vierdaagse, maar veel belangrijker is dat de boeren uit het Rijk van Nijmegen met de verkoop van de gladiolen het Marikenhuis steunen, een inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker. En het is natuurlijk ook mooi dat de boeren, die de afgelopen tijd soms wat minder positief in het nieuws kwamen, nu laten zien waar ze ook voor staan. Ik kan dat wel waarderen", aldus de burgemeester.

Binnen een paar uur waren ook de gladiolen van de boeren uitverkocht. De opbrengst van deze actie was meer dan 1000 euro. In totaal hebben beide acties dus meer dan 4000 euro opgebracht voor het Marikenhuis, een vrijwilligersorganisatie die financieel volledig afhankelijk is van donaties en acties zoals deze.

www.marikenhuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden