Gelderland in de Tweede Wereldoorlog in beeld

Nijmegen - Het Huis van de Nijmeegse geschiedenis heeft de eer om het spits af te bijten met de reizende tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’. Van 29 juli tot 16 augustus is deze expositie met historisch beeldmateriaal uit de oorlog in onze provincie te zien in de Nijmeegse Mariënburgkapel.

De tentoonstelling komt voort uit een project van ’75 jaar vrijheid’. Door het hele land is er vanuit elke provincie een oproep gedaan om oorlogsfoto’s te verzamelen. Hieruit is een landelijke tentoonstelling voortgekomen die het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s verteld. Vanuit de Gelderse inzendingen is een eigen tentoonstelling in vijftig foto’s gecreëerd.

De expositie toont het Gelderse verhaal van bezetting tot bevrijding. Het verhaal van de expositie wordt ondersteund door archiefonderzoek in zowel provinciale als regionale archieven en toont bovendien nog niet eerder vertoond beeldmateriaal van de oorlog.

De Mariënburgkapel is van woensdag tot en met zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl

Indien je in de coronarisicogroep valt en een bezoek wilt brengen aan onze expositie, neem dan contact op via huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl Wij zullen in samenspraak een veilig en passend moment zoeken voor je bezoek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden