Foto: Eric van Haalen

Ouderen weer in beweging

Nijmegen - Fysiotherapeut Bart Ockhuijsen van Fysio Evident in Nijmegen is een van de eerste die, in overleg met de gemeente Nijmegen en met aangescherpte veiligheidsregels, is begonnen met het aanbieden van beweeglessen voor ouderen in groepsverband.

"Bewegen is essentieel voor jong en oud. Ouderen zijn in deze coronatijd een risicogroep waar extra voorzichtigheid bij geboden is. Ook voor de ouderen betekend ‘use is or lose it’, als spiermassa eenmaal kwijt bent krijg je dat niet zomaar meer terug. Spiermassa heeft meer dan alleen de functie van bewegen. Het is ook een buffer voor het immuunsysteem bij ziekten", aldus Ockhuijsen.

In Nijmegen zijn er inmiddels wat initiatieven om ouderen op een verantwoorde wijze toch in bewegingen te krijgen en te houden. De Gemeente Nijmegen is in samenwerking met een aantal fysiotherapiepraktijken Balkongym gestart. Verder zijn er twee fysiotherapiepraktijken in Nijmegen die de groepsgewijze beweegactiviteiten hebben hervat. Deze activiteiten vinden buiten plaats in een afgeslankte vorm met duidelijke veiligheidsregels. Wilt u weten wat er gestart is in uw wijk, neem dat contact op met de buurtsportcoach of de fysiotherapiepraktijk in uw buurt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden