Voorbereiding op gesprek met specialist of oncologisch verpleegkundige

Nijmegen - Hoe bereid je je voor op een gesprek met specialist of oncologisch verpleegkundige?

Hoe vaak gebeurt het niet dat je na het gesprek met huisarts, specialist of oncologische verpleegkundige je afvraagt wat er nu precies is besproken en afgesproken? Maar dan sta je al weer buiten. Dat is een gemiste kans, want het is belangrijk om als patiënt met kanker de conclusies van het consult goed te begrijpen en in je op te nemen. Bij zo’n gesprek gaat het immers over kanker en dan is een goed begrip van wat je te wachten staat erg belangrijk.

Er zijn manieren om goed voorbereid zo’n gesprek in te gaan. En daar wil het Marikenhuis u bij helpen. Het Marikenhuis, inloophuis voor iedereen geraakt door kanker, kent sinds kort een spreekuur om patiënten voor te bereiden op een medisch gesprek vóór of tijdens de behandeling voor kanker. Dat kan zijn een gesprek waarin door de oncoloog de diagnose wordt meegedeeld of de uitslag van een belangrijk medisch onderzoek wordt besproken. Maar u kunt dit spreekuur ook tijdens uw behandeling gebruiken om uzelf en uw naaste goed voor te bereiden op een gesprek met specialist, huisarts of oncologisch verpleegkundige.

Het gaat bij dit Marikenhuis-spreekuur om praktische tips: oefenen in het stellen van de goede vragen en uitleg over medische termen. Het spreekuur wordt verzorgd door vrijwilligers van het Marikenhuis, allemaal oud-artsen met spreekuurervaring. In het Marikenhuis krijgt u geen behandeladviezen maar de artsen willen u helpen om de regie te bewaren bij vaak grote emoties.

Het spreekuur is wekelijks op de donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur, in het Marikenhuis. Gesprekken duren maximaal anderhalf uur. Voor meer info en aanmelding gaat u naar de website van het Marikenhuis: www.marikenhuis.nl

Marikenhuis is een inloophuis voor iedereen geraakt door kanker, Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden